جاده ابریشم: شورای حقوق بشر ملل متحد، روز جمعه ۱ جولای ۲۰۲۲، به درخواست کشورهای عضو، یک نشستی را در مورد بررسی وضعیت حقوق بشر در افغانستان برگزار کرد. در این نشست، گزارشگر ویژه ملل متحد، برای حقوق بشر و فعالان حقوق بشر در مورد وضعیت زندگی زنان در افغانستان به شورای حقوق بشر ملل متحد، توضیحات و معلومات خود را ارائه کردند.
میشل باشله، مسوول حقوق بشر سازمان ملل متحد، از وضعیت زندگی مردم عادی، بیکاری گسترده زنان، محدودیتهای اعمال شده بر زنان و دسترسی آنها به خدمات اولیه ابراز نگرانی کرده و اقدامات طالبان در اعمال محدودیتها را محکوم کرد. خانم باشله افزود، زنان شغلهای شان را از دست داده و ۱.۲ ملیون دختر از ماه اکتبر سال ۲۰۲۱، بهاین سو، از آموزش بازماندهاند.
وی گفت: در سفری که در ماه مارس سال جاری به افغانستان داشتم، مقامهای طالبان وعده دادند که به تعهدات حقوق بشری خود در چارچوب شریعت احترام خواهد گذاشت، اما با وجود این وعدهها، ما هر روز شاهد طرد بیشتر زنان و دختران از عرصه عمومی و شاهد ستم نهادینه و سیستماتیک آنها هستیم.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای افغانستان، نیز در سخنرانی خود در شورای حقوق بشر گفت: «تلاش وحشتناک طالبان برای حذف کامل زنان از جامعه به آخر خود رسیده است».
گزارشگر حقوق بشر به عنوان نمونه به گردهمایی ملاهای طالبان در کابل اشاره کرد و گفت: در این لویه جرگه هیچ زنی حضور ندارد، و مردان از زنان نمایندگی میکند.
آقای بنت تصریح کرد که اقدامات طالبان، با معاهدات حقوق بشری که افغانستان نیز از امضا کنندگان آن میباشد، در تضاد است.
وی افزود ایجاد فرهنگ معافیت از مجازات برای خشونت خانوادگی، افزایش ازدواج کودکان و فروش و قاچاق دختران از جمله پیامدهای سیاست طالبان برای زنان است.
خانم فوزیه کوفی، از اعضای سابق تیم مذاکره کننده صلح با طالبان، که یکی دیگر از اشتراک کنندگان این نشست بود گفت:«طالبان به وعدههای خود در مورد آنچه در جریان مذاکرات به ما میگفتند، در مورد احترام به حقوق اسلامی برای زنان، عمل نکردهاند».
خانم کوفی افزود: طالبان کاری را که اکنون با زنان انجام میدهند در تضاد با اسلام است. اسلام روی آموزش همه تأکید دارد اما طالبان، نیم جمعیت جامعه را از رفتن به مکتب محروم کرده اند.
نظر بدهید