جادهی ابریشم: باتوجه به فشارها و اعتراضات گستردهای بین المللی، اما طالبان تاکنون دست از وضع محدودیت بر حق آموزش، کار و آزادی زنان برنداشته است. هنوزم در وازهی مکاتب برای دختران بالاتر از صنف ششم بسته است.
طالبان زنان را از ادارات دولتی و نهادهای اکادمی کشور نیز حذف کرده است. هفته گذشته نقیبالدین قاضیزاده، رییس جدید طالبان برای دانشگاه بدخشان، در مکتوبی دستور داده است که استادان زن حق تدریس در این دانشگاه را ندارند. بر اساس این مکتوب سه تن از استادان زن از جمله مژده تابش، رییس دانشکده علوم اجتماعی این دانشگاه از تدریس منع و اخراج شدند.
در همین حال روز پنجشنبه، ۱۹ جوزا، تعدادی از زنان کارکن خدمات ملکی با نشر اعلامیهای به گروه طالبان گفته بود:«در تاریخ ۲۲ جدی سال گذشته اجماع زنان کارکن خدمات ملکی نخستین کنفرانس مطبوعاتی را در پیوند به روشن نبودن سرنوشت شان دایر کرده بودند که بلافاصله وعده سپرده شد که به سرنوشت زنان توجه صورت خواهد گرفت؛ اما تا کنون این زنان در بیسرنوشتی بهسر میبرند.»
زنان کارمند در خدمات ملکی تاکید کردند که آنان بر مبنای قانون و طی پروسههای غیر سیاسی وارد سیستم دولت شده بودند که نباید تغییرات رژیم سیاسی منجر به بیسرنوشتی آنان شود. طالبان اما در چوکات قانون کار و اصول حکومتداری پایبند نیستند. این گروه یک دولت تروریستی، قومی و تکجنسیتی تمام عیار در کشور ساخته است. طالبان نه تنها به بیسرنوشتی زنان در ادارات دولتی توجه نمیکنند که مانع کار آنان در بازار آزاد نیز میشوند. به تاریخ ۱۲ جوزا، نیروهای امر به معروف و نهی از منکر طالبان وارد خیاطیهای زنانه در شهر هرات شدند. آنان به خیاطان زن هشدار دادند که دست از کار «حرام» بکشند. به باور طالبان خیاطی زنان حرام و خلاف شریعت است. زنان حق ندارند در بازار کار خیاطی کنند.
این کار طالبان خلاف ارزشهای حقوق بشری و حق شهروندی است. جامعه جهانی اما در مقابل این رفتارهای بدوی و غیرقانونی طالبان تنها با ابزارنگرانی و نشر اعلامیه بسنده کرده است. نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل متحد هیچ گام عملی برای دفاع از حق آموزش، کار و آزادی زنان در افغانستان بر نداشتهاند.
نظر بدهید