جادهی ابریشم: شورای امنیت ملل متحد، روز سه شنبه ۲۴ می ۲۰۲۲، طی اعلامیهای که توسط نمایندگی دایمی ناروی در سازمان ملل متحد، به نشر رسید، از وضعیت حقوق بشر و و محدودیتهای که بر زنان در افغانستان وضع گردیده است، ابراز نگرانی کرده و از حکومت طالبان خواستند که از موضع خود در قبال وضع محدودیت بر شهروندان افغانستان عقب نشینی کنند.
اعضای شورای امنیت، بر مشارکت کامل و برابر زنان در عرصههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور تأکید کرده و خواهان رفع محدودیتهای آموزشی، شغلی و حق رفت و آمد در صحنههای عمومی از زنان گردیدند.
علاوه براین، اعضای شورای امنیت ملل متحد، از انحلال کمیسیونهای که متضمن آزادیهای فردی و رسانهای بود و همچنین در ایجاد و تقویت حکومتداری خوب، پاسخگویی ادارات و مشارکت شهروندان در سیاست کمک میکرد، ابراز نگرانی کرد.
در اعلامیه آمده است:«اعضای شورای امنیت از طالبان میخواهند تا به سرعت از سیاستها و اقداماتی که در حال حاضر حقوق بشر و آزادیهای اساسی زنان و دختران افغان را محدود میکند، عقب نشینی کند. آنها همچنین از طالبان خواستند تا به تعهدات خود برای بازگشایی مدارس برای همه دانشآموزان دختر بدون تاخیر بیشتر پایبند باشند».
شورای امنیت از افزایش حملات تروریستی و به ویژه حمله بر مراکز آموزشی، مساجد و و وسایل ترانسپورتی ابراز نگرانی کرده و تأکید نموده است:«اعضای شورای امنیت در مورد وضعیت نا آرام از جمله چالشهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی و تأثیر آن بر زندگی مردم و از تداوم حملات تروریستی که غیر نظامیان، زیر ساختهای غیرنظامی و به ویژه اقلیتهای مذهبی را هدف قرار میدهند، ابراز نگرانی شدید میکنند».
شورای امنیت همچنین خواهان ادامه همکاریهای جامعه جهانی با مردم افغانستان شده و حمایت خود را از تلاشهای بین المللی برای ارائه کمکهای بشردوستانه اعلان می کند.
آنان همچنین خواهان رسیدگی به چالشهای اقتصادی و به ویژه تلاش برای بازگرداندن سیستم بانکی کشور به حالت عادی شدند. در نهایت شورای امنیت از نمایندگی ویژه ملل متحد در افغانستان (یوناما) خواست تا به نظارت دقیق خود از وضعیت افغانستان و گزارش آن به شورای امنیت ادامه دهند.
همزمان با اعلامیه شورای امنیت، کشورهای آمریکا، جاپان، هند و آسترالیا به تاریخ ۲۴ می ۲۰۲۲، در نشستی در شهر توکیو، خواهان عملی شدن قطعنامه ۲۵۲۹ سال ۲۰۲۱، شورای امنیت علیه طالبان گردیدند.
در این قطعنامه، شورای امنیت تأکید کرده که طالبان باید امنیت را در سراسر افغانستان تأمین کند، از حملات تروریستی جلوگیری کند، به حقوق اساسی شهروندان احترام بگذارند و اگر کسی از افغانستان میخواهد خارجی شود باید به آن اجازه داده شود.
پیشتر، توماس وست نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، نیز با انتشار یک تویتی گفته بود که جهان خواستار دسترسی بدون مانع مردم افغانستان به کمکهای بشردوستانه و تمرکز بر اقتصاد این کشور است.
وی گفت که جهان در درخواست خویش از طالبان برای تغییر سیاستهای محدود کنندهای این گروه درباره حقوق زنان و دختران افغانستان، یک صدا است.
نظر بدهید