اسلایدر اقلیت‌های قومی حقوق بشر

دادخواهی برای حقوق زنان؛ هدا خموش یکی از ۱۰۰ چهره‌ی تاثیرگذار مجله تایم شد

جاده‌ی ابریشم: مجله تایم، هدا خموش، فعال حقوق زنان و عضو جنبش زنان برای عدالت و آزادی افغانستان را در میان ۱۰۰ چهره‌ی تاثیرگذار جهان در سال ۲۰۲۲ گنجانیده است.

در روزهای نخست حاکمیت طالبان بر افغانستان گروه از زنان مبارز برای دست‌یابی به حقوق شهروندی‌شان در مقابل طالبان ایستادگی کردند که هدا خموش از پیشگامان این حرکت بود. طالبان اما تعداد از زنان معترض را زندانی کردند.
پس از آن هیئتی از گروه طالبان در اسلو پایتخت نروژ دعوت شد. خانم خموش به نمایندگی از زنان معترض در این نشست شرکت و سخنرانی کرد.
او در جریان سخنرانی‌اش به مولوی امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان فشار وارد کرد تا به کابل تماس بگیرد و دختران معترض را از زندان آزاد کنند.
خموش می‌گوید که بزرگ‌ترین دستاورد زنان معترض کشور این بوده است که مانع به رسمیت شناختن طالبان از سوی کشورهای جهان شده است.
او می‌گوید:«طالبان با استفاده از رویکرد سختگیرانه به این فکر استند که می‌توانند سهم خود را از جهان بگیرند؛ اما می‌بینیم که طالبان جز حذف زنان، محرومیت آن‌ها، کشتار هدف‌مند و سرکوب صدای آزادی چیزی دیگری روی دست ندارند».
هدا خموش در تمام اعتراضات زنان علیه طالبان شرکت می‌کرد و برای حق تحصیل، کار و آزادی زنان صدا بلند می‌کرد.
او در حال حاضر در بیرون از کشور به سر می‌برد اما در رهبری جنبش زنان برای عدالت و آزادی قرار دارد و می‌گوید:«این مبارزات ادامه دارد.»
تایم یکی از مجله‌های فعال در ایالات متحده آمریکا است که هراز گاهی چهره‌های تاثیر گذار سال را از سراسر جهان معرفی می‌کند.
پیش از این زهرا جویا، بنیانگذار رسانه‌ی رخشانه(ویژه‌مسایل زندگی زنان) از سوی مجله‌ی تایم به‌عنوان یکی از ۱۲ زن سال ۲۰۲۲ میلادی برگزیده شده بود.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید