به گزارش بنیاد ژالۀ اصفهانی، برگزیدگان پانزدهمین دور «جایزۀ شعر ژالۀ اصفهانی» اعلام شدند و سحر رحیمی و محمدقادر فیض، دو شاعر جوان افغانستانی، به عنوان برگزیدگان همطراز این کشور، در لیست برگزیدگان نهایی قرار دارند. سحر رحیمی ساکن لندن است و محمدقادر فیض ساکن کابل.
بنیاد ژالۀ اصفهانی شب گذشته ۲۰ قوس/ آذر ۱۴۰۳خ. این خبر را در صفحۀ اجتماعی فیسبوکش همرسانی کرد. جشنوارۀ سالانۀ بنیاد فرهنگی ژالۀ اصفهانی، روز یکشنبه، ۱۸ قوس/ آذر ۱۴۰۳خ. برابر با ۸ دسامبر ۲۰۲۴م. در دانشگاه سواس لندن، با حضور جمعی از فرهنگیان سه کشور افغانستان، ایران و تاجیکستان و با اجرای موسیقی از هر سه کشور، برگزار شده بود و در این مراسم، داوران این دور، برگزیدگان پانزدهمین دور «جایزۀ شعر ژالۀ اصفهانی» را به این ترتیب، اعلام کردند:
سحر رحیمی و محمدقادر فیض، از افغانستان (به عنوان دو شاعر همطراز)، فرهاد گلستانه از ایران و رؤیا عثمانی از کشور تاجیکستان، برگزیدگان نهایی پانزدهمین دور «جایزۀ شعر ژالۀ اصفهانی» هستند.
داوران این دور جایزۀ شعر ژالۀ اصفهانی، مانند سالهای گذشته از سه کشور؛ افغانستان، ایران و تاجیکستان بودند. علیرضا آبیز، فاطمه شمس،آزیتا قهرمان، علی عبداللهی و سید رضا محمدی از این جمله بودند.
به گزارش هیئتداوران این دور جایزۀ شعر ژالۀ اصفهانی: «آثار دریافتی، رنگینکمانی از مضامین و لحظات و تصاویر ناب شاعرانه در قالبهای متنوع است. توجه به مضامین روز، دغدغههای اجتماعی ـ اقتصادی ـ سیاسی، و رشد چشمگیر نوشتار زنانه و برابریجویانه، بیش از همه در جشنوارۀ امسال توجه داوران را به خود جلب کرد. این مضامین، گاه با لحنها و شگردهای زبانی مألوف و گاه نو، در مواردی جغرافیای تازهای از تخیل و خیالورزیهای نو به روی خواننده میگشاید که هم ملهم است از سنتهای سرایش فارسی و هم متأثر از روند جهانی شعر از رهگذر ترجمه و زبان رسانه…»
هیئتداوران در فراز دیگری از بیانهشان، نظر خود را دربارۀ شعرهای ارسالی به دبیرخانۀ پانزدهمین دور جایزۀ شعر ژاله اصفهانی، چنین بیان کردهاند: «روشن است که این گوناگونی، در عین اینکه نویدبخش پیدایی چهرههای درخشان در فردای شعر فارسی است، همزمان نیز به نظر داوران، نارسایی و کاستیهایی هم دارند که امر ذاتی هر پدیدهای است. درونی نشدن تجربیات، همگانی نشدن دغدغههای فردی و سرانجام، ناکامی نسبی در یافتن زبانی رسا و از آنِ خود جزو آن است. این کاستیها تنها با تن زدن از شتابزدگی و تمرین باریکنگری، آهستگی و دوری از شلختگی رفع میشود. طبعاً موارد اخیر در سطوح و درجات مختلف در شعرها وجود دارند، گاهی شاعران دچار پریشانزبانی، اهمال، سستی و نایکدستی بیان میشوند و گاه به دام درازگویی میافتند و گاهی منطق روشنی برای تقطیع، سطربندی و معنادهی شعرها ندارند.»
«جایزۀ شعر ژالۀ اصفهانی» سالانه از سوی «بنیاد فرهنگی شعر ژالۀ اصفهانی» که در لندن فعالیت میکند، به هدف تشویق شاعران جوان و پیوندهای هرچه نزدیکتر فارسیزبانان و افزایش تبادلات فرهنگی بین مردمان افغانستان، ایران و تاجیکستان، برگزار میشود و به شاعران جوان (زیر سی سال) از کشورهای افغانستان، ایران و تاجیکستان، لوح تقدیر و جایزۀ نقدی اهدا میکند.
سال گذشته، در چهاردهمین دور جایزۀ شعر ژالۀ اصفهانی نیز دو شاعر جوان افغانستان؛ مزدا مهرگان و احسان بدخشانی، به گونۀ مشترک برندۀ این جایزه شناخته شدند.
نظر بدهید