سرانجام بنیاد ژالۀ اصفهانی برندگان چهاردهمین دور جشنوارۀ ادبی «ژالۀ اصفهانی» را اعلام کردند. در مراسمی که روز یکشنبه، هفتم عقرب ۱۴۰۲خ. از سوی بنیاد ژالۀ اصفهانی در شهر لندن، پایتخت کشور بریتانیا برگزار شد، مزدا مهرگان و احسان بدخشانی از افغانستان، خورشید احسان از تاجیکستان و افسانه حسینی و امیرحسین شریفی از ایران برندگان چهاردهمین دور جایزۀ ادبی ژالۀ اصفهانی اعلام شدند.
مزدا مهرگان و احسان بدخشانی، دو شاعر جوان از افغانستان، در چهاردهمین جشنوارۀ ادبی «ژاله اصفهانی»، به گونۀ مشترک برندۀ جایزۀ ۵۰۰ پوندی این جشنواره شناخته شدند.
داوران این جشنواره از سه کشور فارسیزبان (افغانستان، تاجیکستان و ایران) بودند که مژگان ساغر و سیدرضا محمدی از افغانستان در جمع هیأت هفت نفری داوران این جشنواره حضور داشتند.
احسان بدخشانی در صحبتی با هفتهنامۀ جادۀ ابریشم گفت: «خوشحالم که امسال در این جشنواره برگزیده شدم. این یک جشنوارۀ معتبر است و حوزۀ گستردۀ زبان فارسی را دایرۀ آن دربرمیگیرد. شاعران خوبی هم در آن شرکت کرده بودند و این که از میان آنها در کنار خانم مهرگان انتخاب شدهام، بیشتر خوشحالم و سعی میکنم جدیتر از قبل بنویسم.»
مزدا مهرگان نیز در صحبتی که با هفتهنامۀ جادۀ ابریشم داشت، گفت: «دلخوش استم که میخوانم و مینویسم، چون پناهگاه من همیشه شعر و ادبیات بوده و برای من تقلاهای خوبی برای دوام آوردن است.»
او همچنین در مورد محتوای شعرش هم اشاره کرد و گفت: «تلاش من این است که حداقل در حدی که شنیده و دیده میشوم، صدای مردم افغانستان باشم و به سهم خود، رنج مردمم را بردارم.»
در فراخوانی که از سوی بنیاد ژالۀ اصفهانی منتشر شده، هدف از برگزاری این جشنوارۀ ادبی، تشویق و حمایت از شاعران جوان فارسیزبان، در کشورهای فارسیزبان و دیگر شاعران جوان پارسیگو در سراسر جهان دانسته شده است تا از این طریق بتواند استعدادهای شعری جوان را کشف و معرفی کنند.
بنیاد فرهنگی ژالۀ اصفهانی، مؤسسۀ خیریهای است که در کمیسیون خیریۀ کشور انگلستان به ثبت رسیده است. دوستداران فرهنگ و ادب، به هدف ارج گذاشتن به کارنامۀ ادبیِ شاعر معروف ایرانی (ژالۀ اصفهانی)، نام نهاد و جشنوارۀ ادبیای را که برگزار میکنند، به نام این شاعر نامگذاری کردهاند.
ژالۀ اصفهانی بین سالهای ۱۳۰۰ تا ۱۳۸۶خ. زندگی میکرد و مهمترین مجموعههای شعریاش عبارت از «زندهرود»، «البرز بیشکست» و «خروش خاموشی» است. او به «شاعر امید» معروف است و برای برداشتن مرزها میان کشورهای همزبان تلاش کرده است.
نظر بدهید