جادهی ابریشم: ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستانی، روز (سهشنبه، ۱۰ اسد ) در واکنش به اظهارات رینا امیری، نمایندهی ویژهی امریکا برای زنان و دختران افغانستانی در بارهی نشست دوحه، گفته که آنها هیچ گاه خواستار تعامل مستقیم با طالبان نشده اند.
این ائتلاف، با نشر اعلامیهای، گفته که تعامل مستقیم جامعهی بینالمللی با طالبان در نزدیک به دو سال گذشته، تنها به مشروعیتبخشی به یک رژیم سرکوبکرد و آپارتاید جنسیتی منجر شده است.
اعضای این ائتلاف، افزوده اند که از روز اول مبارزهها، خواست آنها به گونه واضح با شعار «نه به طالبان» مطرح شده و در هیچ دیداری با نمایندهی هیچ دولتی، خواستار تعامل مستقیم با طالبان نشده اند؛ زیرا تعامل مستقیم با طالبان، به معنای بهرسمیتشناختن رژیم اپارتاید جنسیتی و تروریزم است.
پیشتر، رینا امیری، مدعی شده بود که نشست دوحه با طالبان، به دلیل اصرار شهروندان افغانستان و مدافعان حقوق بشر برای تعامل مستقیم با این گروه، برگزار شده است.
در اعلامیهی ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان، آمده: «ما زنان معترض افغانستان، به خانم رینا امیری گوشزد میکنیم که او حق دارد برای منافع امریکا کار کند؛ اما به هیچ صورت، حق ندارد از زنان افغانستانی به عنوان ابزار استفاده کند.»
اعضای این ائتلاف، اظهارات رینا امیری را مشمئزکننده و خلاف واقعیت خوانده و از او پرسیده اند که «زنانی که اصرار بر تعامل کرده، کیها استند.»
در همین حال، جنبش زنان مقتدر افغانستان نیز، در اعلامیهای میگوید که نشست دوحه، در غیاب مردم افغانستان به ویژه زنان و نیروهای سیاسی مختلف صورت گرفته و اینگونه نشستها، به جای حل بحران و مشکل افغانستان، بر مشکلات زنان افزوده و به تنشهای منطقهای و حاکمیت سرکوبگرانهی یک گروه تروریستی، خواهد افزود.
جنبش زنان مقتدر افغانستان، در این اعلامیه اظهارات رینا امیری را «غیرمنطقی»، «غیراصولی» و «نابخردانه» خوانده اند که به نشانی زنان و فعالان حقوقبشری حواله شده است.
جنبش زنان مقتدر همچنان میگوید: «هر نوع تعامل و گفتوگویی که منجر به عادیسازی روابط جهان با طالبان شود، دور از خواست و مطالبهی مردم است و از نمایندهی امریکا میخواهیم که مطالبات سیاسی و استخباراتی کشورش را به عنوان صدای زنان و مردان افغانستانی، به خورد رسانهها و اتاقهای فکری منطقه ندهد.»
اعضای جنبش زنان مقتدر و ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان، از رینا امیری میخواهند که در برار «اظهارات نادرستش» از زنان و دختران افغانستانی معذرتخواهی کند و صدای چند لابیگر طالب را، صدای زنان و فعالان حقوق بشری نشمارد.
اظهارات رینا امیری مبنی بر «اصرار مردم افغانستان و مدافعان حقوق بشر بر ضرورت تعامل مستقیم با طالبان» با واکنشهای تند جنبشهای اعتراضی زنان افغانستانی روبهرو شده است.
نظر بدهید