اسلایدر حقوق بشر زنان

جنبش‌ شنبه‌های ارغوانی: آزادی‌های مذهبی نخستین حق انسانی است

جاده‌ی ابریشم: شماری از معترضان زن زیر نام «جنبش‌ شنبه‌های ارغوانی»، در واکنش به تیراندازی بر عزاداران عاشورا در غزنی، گفته اند که برخورداری از آزادی‌های مذهبی، نخستین حق انسانی است.

این جنبش، روز گذشته -یک‌شنبه، ۸ اسد-، با نشر اعلامیه‌ای، گفته که با بازگشت طالبان به قدرت، همه شهروندان افغانستان متضرر و از حقوق و آزادی‌های اجتماعی و سیاسی شان، محروم شده اند.

این معترضان افزوده اند: «گروه طالبان با وضع محدودیت‌های شدید در برابر اقلیت‌های دینی و مذهبی، نه‌ تنها باعث ازبین‌رفتن تنوع مذهبی و دینی، بل که کشور را با خطر جدی جنگ مذهبی مواجه می‌کند.»

اعضای جنبش شبنه‌های ارغوانی، از جامعه‌ی جهانی و نهادهای مدافع حقوق بشر، خواسته اند که با پشتیبانی از شهروندان افغانستان، زمینه‌ی ایجاد حکومت دمکراتیک غیرمتمرکز و مبتنی بر رأی مردم را در این کشور فراهم کنند. آن‌ها هم‌چنان از جامعه‌ی جهانی می‌خواهند که برای تأمین عدالت اجتماعی در افغانستان، با شهروندان این کشور هم‌کاری کنند.

به گفته‌ی این معترضان، جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های بین‌المللی بنا به مسئولیتی که در برابر افغانستان به عنوان عضو سازمان ملل متحد دارند، نباید در برابر اعمال ضدانسانی و بشری طالبان سکوت کنند.

در همین حال، رسانه‌ها گزارش داده اند که شماری از اعضای این جنبش، امروز (دوشنبه، ۹ اسد) با برگزاری گردهم‌آیی‌هایی در مکان‌های سربسته در غزنی، تخار و بلخ، خواستار به رسمیت‌شناسی حقوق و آزادی‌های انسانی زنان شدند.

بر اساس گزارش‌ها، این معترضان، گفته اند که تأمین حقوق زنان، نباید باعث باج‌دهی به طالبان و به‌رسمیت‌شناختن این گروه از سوی جامعه‌ی جهانی شود.

به گزارش رسانه‌ها، اعضای جنبش شنبه‌های ارغوانی، گفته اند که طالبان توانایی کنارآمدن با شهروندان افغانستان و جامعه‌ی جهانی را ندارند.

رسانه‌ها به نقل از این معترضان، نوشته اند که قطر نباید به نفع طالبان در امور افغانستان مداخله کرده و با برگزاری نشست، در سفیدنمایی چهره‌ی سیاه این گروه در سطح بین‌المللی لابی‌گری کند.

هنوز جزئیاتی از نشست دوحه که پشت درهای بسته میان نمایندگان امریکا و حکومت طالبان برگزار شده، در رسانه‌ها همگانی نشده است.