اسلایدر خبری گزارشها

زنان به شورای حقوق بشر: تعامل با طالبان، به‌رسمیت‌شناختن تروریزم است

جاده‌ی ابریشم: شماری از معترضان زن در افغانستان، در نامه‌ای به نشانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، نوشته‌ اند که هر نوع بحث و گفت‌وگو در مورد تعامل و به‌رسمیت‌شناسی طالبان، به معنای به‌رسمیت‌شناخت تروریزم و نفی ارزش‌های حقوق‌بشری است.

معترضان در این نامه، گفته اند که طالبان در ۲۲ ماه گذشته، زنان را از جامعه حذف کرده‌ و آزادی‌های مدنی شهروندان افغانستان را نادیده گرفته، مخالفان سیاسی، آزادی رسانه‌ها و آزادی بیان را سرکوب کرده اند. طالبان، کسانی که به ‌خاطر حق‌خواهی، برابری و عدالت صدا بلند کنند را شکنجه‌، زندانی و به قتل می‌رسانند.

در نامه آمده که طالبان پس از بازگشت به قدرت، انواع جنایت‌های بشری مانند آپارتاید جنسیتی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی را در افغانستان مرتکب شده اند.

معترضان زن، افزوده اند که طالبان سایر گروه‌های تروریستی منطقه‌ای و بین‌المللی را در افغانستان پناه داده‌ و این کشور را به مرکز امن هراس‌افکنان، پایگاه مطئنی برای آموزش‌های حمله‌های انتحاری و کانون بنیادگرایی بدل کرده اند.

این زنان با انتقاد از نهادهای حقوق‌بشری جهانی، می‌گویند: «شمار زیادی از نهادهای بین‌المللی از حقایق چشم‌پوشی کرده‌ اند و با مسائل حقوق‌بشری با دیپلماسی و متناسب با منافع زودگذر کشورها رفتار کرده ‌اند. جهانیان، نباید به ‌خاطر منافع مقطعی خویش از یک گروه تروریستی حمایت کنند و آنان را به یک نیروی سیاسی تقلیل دهند.»

زنان در این نامه، از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار حمایت شده و می‌گویند که بر مبنای ارزش‌های حقوق‌بشری، منشور سازمان ملل متحد و سایر کنوانسیون‌هایی که تبعیض و حذف ساختارمند زنان را پوشش می‌دهد، رفتار کرده و فشارهای بیش‌تر را بر طالبان وارد کنند.

آن‌ها هم‌چنان خواسته اند که شورای حقوق بشر، باید زمینه‌‌ی رسید‌گی دادگاه کیفری بین‌المللی را برای رسیدگی به جنایت‌های ضدبشری طالبان فراهم کند.

در پایان نامه آمده؛ در کنفرانس‌هایی که برای تعمیم دمکراسی، ارزش‌های حقوق‌بشری و برابری جنسیتی برگزار می‌شود،‌ به‌ جای دعوت گروه‌های تروریستی، نیروهای متکثر و دمکراسی‌خواه افغانستان دعوت شوند و در مقابل، فشارهای بیش‌تر و مؤثرتر بر طالبان اعمال شود.

امروز شورای حقوق بشر سازمان ملل پنجاه‌سومین نشستش را در ژنو، پایتخت سویس، پیرامون وضعیت زنان و حقوق بشر در افغانستان برگزار می‌کند.