اسلایدر خبری گزارشها

هدر بار: سازمان ملل با معضل‌های بزرگی در افغانستان روبه‌رو است

جاده‌ی ابریشم: هدر بار، مسئول بخش زنان دفتر حقوق بشر سازمان ملل، امروز (پنج‌شنبه، ۱۸ جوزا) در تویتی، گفته که طالبان، هم‌چنان به بازداشتن دختران و زنان از تحصل ادامه می‌دهند.

به باور او، تفاوت طالبان کنونی با طالبان دهه‌ی ۹۰ در این است که طالبان فعلی، اجازه‌ی رفتن دختران پایین‌تر از صنف ششم به مکتب را داده ‌اند.

خانم بار، با ابراز نگرانی از محرومیت دختران از آموزش، گفته؛ ممکن است که گروه طالبان دانش‌آموزان دختر پایین‌تر از صنف ششم را نیز از رفتن به مکتب منع کند.

گروه طالبان در تازه‌ترین اقدام، سازمان‌های بین‌المللی را از کار در زمینه‌ی آموزش در افغانستان، منع کرده است.

طالبان، روز گذشته -چهارشنبه ۱۷ جوزا- در پیام صوتی‌ای، به مسئولان وزارت معارف این گروه دستور داده که صنف‌های آموزشی محلی مؤسسه‌های خارجی را ببندد. در این پیام آمده است: «فعالیت‌های همه‌ی موسسات خارجی در بخش معارف چه کفری باشد چه مسلمانی، باید فوراً متوقف شود.»

این اقدام طالبان، واکنش‌های تند سازمان‌های بین‌المللی حقوق‌بشری و آموزشی را به هم‌راه داشته است.

سامانتا مورت، سخن‌گوی صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان، با ابراز تأسف از منع فعالیت مؤسسه‌های خارجی در بخش آموزش، گفته که این نهاد به دنبال وضاحت است.

یونیسف هشدار داده که اگر طالبان به سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی فعال در بخش آموزش، دیگر اجازه‌ی فعالیت ندهند، ۳۰۰ هزار دختر، آموزش باکیفیت را از دست خواهد داد.

یونیسف در ثور سال روان، اعلام کرده بود که ۲۱ هزار صنف آموزشی را در سراسر افغانستان برگزار می‌کند. این نهاد، گفته بود که دوره‌های‌ آموزشی فشرده را برای دختران در بامبان برگزار کرده است.

پیش‌تر، رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا در امور زنان افغانستان نیز، گفته بود که سرکوب برنامه‌ریزی‌شده‌ی زنان توسط طالبان، حقوق زنان در همه جا را به خطر می‌اندازد.

هدر بار، مسئول بخش زنان دفتر حقوق بشر سازمان ملل، در تازه‌ترین اظهارات خود امروز، گفته است که آژانس‌های سازمان ملل متحد، به طالبان «امتیازهای غیراصولی» داده است.

خانم بار، نوشته که آژانس‌های سازمان ملل در افغانستان، پس از دادن «امتیازهای غیراصولی» به طالبان در پیوند به ممنوعیت کار زنان، خود را در مواجهه با حمله‌های بیش‌تر این گروه به برنامه‌های ‌شان می‌بینند.

هدر بار، با هم‌رسانی واکنش یونیسف به ممنوعیت فعالیت آموزشی مؤسسه‌های خارجی از سوی گروه طالبان، گفته است که سازمان ملل با «معضل‌های بزرگی» در افغانستان روبه‌رو است.

خانم بار از سازمان ملل انتقاد کرده و گفته است:«درس؟ اقدام‌های غیراصولی برای آرام‌کردن طالبان، به شما نفعی نمی‌رساند.»

طالبان تا اکنون دلیل ممنوعیت فعالیت آموزشی مؤسسه‌های خارجی در افغانستان را اعلام نکرده‌ اند؛ اما گفته اند که پس از این، فعالیت مؤسسه‌های خارجی در بخش آموزش، باید در هم‌آهنگی با وزارت معارف این گروه انجام شود.

در مورد نویسنده

مدیر وبسایت

نظر بدهید

برای ایجاد نظر اینجا کلیک کنید